Het Oesterboek

Het verhaal van een fascinerend weekdier en een heerlijke delicatesse, verteld door drie experts



Oesters zijn superfood. Ze zijn lekker, gezond en het is een feest ze te serveren. Geur en smaak brengen liefhebbers in vervoering. Oesters hebben iets magisch. En, de oester heeft een interessante geschiedenis. Zo diende de prehistorische oester als belangrijke voedselbron en de vetzuren in de oester hebben onze verre voorouders geholpen bij de evolutie tot mens. Al in de Oudheid geloofde men in de heilzame werking van het schelpdier tegen akelige kwalen. Op beroemde 17de eeuwse schilderijen staan verleidelijke oesters symbool voor het opwekken van wellust. Tegenwoordig zijn innovatieve ontwikkelingen aan de gang met oesterkweek op land in een hatchery. Het broed van platte oesters is succesvol gekweekt in de hatchery van Stichting Zeeschelp in Kamperland. Er zijn initiatieven gaande om verdwenen oesterbanken terug te brengen in zee

Het Oesterboek brengt de magie van de oester tot leven met illustraties, historie, interviews, verhalen en anekdotes, en bijzondere oesterrecepten van chef-koks.