Nieuw kookboek voor de Rijksrederij (RWS) in de maakIn het Kookboek (met scheepsgerechten) komt in beeld wat de functies van de verschillende schepen en haar bemanningen zijn. Elk bezoek aan 20 schepen heeft interviews met bemanningsleden en beelden opgeleverd. Zij vertellen over hun werk op zee, de Waddenzee, het IJsselmeer, de Randmeren, op de rivieren en de Zeeuwse wateren.

De 20 reportages geven een fascinerende kijk op de wereld van varende werkers op het water die ervoor zorgen dat de vaarwegen gemarkeerd zijn, dat er geregeld meetwerk (diepte en bodemonderzoek) wordt uitgevoerd, dat de orde op zee wordt gehandhaafd (bemanningen van de Rijksrederij faciliteren patrouilles van o.a. de Kustwacht op zee) en dat visserijonderzoek plaatsvindt om data aan te leveren voor het beheer van de visbestanden.  

Eind van 2024 zal het Kookboek van de Rijksrederij verschijnen.Reacties (0)


Reageer

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: