Onverwachts verbod op de pulskor-visserij?Tijdens het schrijven van het boek over innovaties in familiebedrijven kwam het nieuws dat de leden van de Europese Commissie tegen de pulskor, het zogenaamde elektrisch vissen, hebben gestemd. Een zware slag voor de Nederlandse kotters die met dit vistuig vissen. De pulskor is een Nederlandse vinding.
De bedrijven die ermee vissen hebben stevig geinvesteerd en nemen een risico omdat ze slechts ontheffing hebben om ermee te vissen. De EU-stemming dreigt de weg naar vergunningverlening te blokkeren en zou mogelijk kunnen leiden tot een verbod van dit vernieuwende vistuig. Dat terwijl de pulskor alle voordelen heeft die nodig zijn om schoon en duurzaam te vissen. Zo bespaart het vistuig voor meer dan 40 procent op brandstof (vermindert CO2-uitstoot), het vistuig beroert de bodem niet, vist selectief en de vangst komt onbeschadigd boven water. Hopelijk komt men tot inkeer in Brussel.Reacties (0)


Reageer

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: