Voettocht Burgos naar Leon, mei 2014.De weg over de messeta slingert zich door een zacht glooiend landschap met roodbruine aarde en uitgestrekte graanvelden. Strak zonnetje, geen schaduw. We lopen de langste etappe (17 km) tot nu toe zonder bebouwing of watertappunt. Het laatste dorp duikt als een groene oase op vanachter een heuvel. De plaatselijke herbergier ontvangt ons met open armen en serveert groene thee en Spaans bier. Hij doet goede zaken want hij heeft voor de pelgrims een modern hotel achter de nostalgische alberque gebouwd. Vanuit de hotelkamer kijk je uit op de kerktoren waar ooievaars af en aan vliegen. Na een voedzaam pelgrimsmenu in de naar kruiden riekende binnentuin slaapt de pelgrim hier tevreden in.

(foto) Op een Camino-wegwijzer langs deze route hebben we een meegenomen steen voor een overleden dierbare weggelegd. Reacties (0)


Reageer

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: