Boek 'Zin in Zeeland' bijgewerktEen lijst met nieuwe tips is recentelijk bijgesloten in het boek 'Zin in Zeeland'. In de boekhandels ligt nu de geüpdatete versie voor u klaar. 

Twee nieuwe tips om lekker Zeeuws te eten zijn: 

Aan de haven van het voormalige veer Anna Jacobahaven-Zijpe bij Bruinisse ligt Brasserie Vluchthaven van kok Dick Arkenbout en gastvrouw Rixt Scheffer. Op de menukaart prijken producten uit de regio zoals alikruiken, gegrilde mesheften, bisque van schaaldieren en kreeftenmenu. Zeeuwse atmosfeer met rondom uitzicht op het water. De zeevruchten worden vers gehouden in de nabijgelegen haven en pas opgevist als u ze bestelt. 

Brasserie Vluchthaven, Zijpe 1, 4311 RK  Bruinisse, telefonisch reserveren: 0111 481228.

Tarbotkwekerij en schelpdiergroothandel Seafarm bij Kamperland heeft er een Aquashop bij. Hier kunt u zilte heerlijkheden proeven. Tarbotfilet van eigen kweek, gestoomd in roomboter met zeekraal. Of pasta vongole met kokkels uit Zeeuws water. Je kunt er ook verse schelpdieren (mesheften) en visfilet kopen. Receptuur wordt bijgeleverd. De Aquashop ligt aan de VVV-fietsroute. Uitbaatster Judith Stam: 'Fietsers drinken hier koffie of thee en eten er een vishapje of schelpdiertje bij.'

Aquashop Seafarm, Jacobahaven 4, 4493 ML Kamperland

www.seafarm.nl

 Reacties (0)


Reageer

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: